Veelgestelde vragen
Wat maakt Markoffie nou speciaal?
Markoffie is speciaal om een aantal redenen ; de versheid, de passie en de aandacht naar het product toe. Zorgen voor een uitstekend product van hoge kwaliteit op maat voor jou alleen.
Lever je ook koffiebonen aan bedrijven en horeca gelegenheden?
Ja, neem daarvoor contact op met ons via info@markoffie.nl , vanuit daar kunnen we alle mogelijkheden bespreken.
Hoe kan ik het beste mijn koffiebonen bewaren?
Koffiebonen bewaren kan je het beste doen in de originele verpakking in een donkere koele ruimte, maar niet in de koelkast. De kwaliteit van je koffie gaat achteruit door; blootstelling aan zuurstof, licht, vocht en temperatuurschommelingen.
Hoelang zijn de koffiebonen goed?
Koffiebonen zijn over het algemeen 1 jaar houdbaar. Wij focussen ons echter op versheid. Het lekkerst is onze koffie als je het tussen 1 en 8 weken na branddatum drinkt.
Hoeveel kopjes kan ik uit een kilo koffiebonen halen?
Dat hangt van je zetmethode af. Voor een kopje espresso heb je ongeveer 8 gram koffiebonen nodig en voor slow coffee (filter) is dat ongeveer 12 gram per kopje (200 ml). Dus je kunt met een kilo koffiebonen ongeveer 125 kopjes espresso of ruim 80 kopjes filterkoffie mee zetten.
*bovenstaande informatie hangt natuurlijk ook af van de instellingen van je koffieapparaat.
Waarom zijn de koffiebonen minder vettig en niet te donker?
Omdat deze koffiebonen niet te lang zijn doorgebrand. Te lang doorbranden zorgt ervoor dat de aroma’s vervagen in bitterheid. Vettige koffiebonen, waar de oliën de oppervlakte hebben bereikt zorgen voor een snellere vervuiling van de zetgroep, molen en leidingwerk. deze koffiebonen zijn droog en veilig te gebruiken in uw koffiemachine.
*op verzoek kunnen we jouw gekozen koffiebonen wel iets vetter en donkerder branden, maar het is altijd nog niet aan te raden. neem in dit geval contact op via info@markoffie.nl
Wat is het verschil tussen Arabica en Robusta koffie?
Arabica groeit op hoge en koele plekken, niet te veel in de zon. De Arabica koffieplant is een kwetsbare koffieplant en vaak een veel duurdere koffieplant om te verbouwen. Daarom zijn Arabica koffiebonen in de regel duurder dan Robusta koffiebonen. Robusta is een minder kwetsbare koffieplant en bevat meer cafeïne. Door het hoge cafeïnegehalte weert het insecten veel beter af. Over het algemeen wordt voor specialty coffee alleen 100% Arabica koffiebonen gebruikt.